Esteettömyys

Olemme esteetön liikuntakeskus. Avustaja pääsee vammaiskortin haltijan kanssa tiloihimme aina veloituksetta. Tutustu lisää tiloihimme ja niiden esteettömyyteen!


​​​​​​​AVUSTAJAT JA TUKIHENKILÖT

Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.


PÄÄSY SALEILLE
Saleille pääsee liikkumaan kertamaksulla asiakaspalvelun aukioloaikoina. Kausikortteihin sisältyy rekisteröity kulkutunniste, jolla pääsee liikkumaan vapaasti klo 6-23 välisenä aikana (viim. klo 22 sisään ja 23 ulos).

PYSÄKÖINTI
Piha-alueella on mahdollisuus esteettömään pysäköintiin muu liikenne huomioiden. Pysäköintialueella on eríkseen varattu invapysäköintipaikka. Pysäköinti on maksutonta.

SISÄÄNKÄYNTI KUNTOSALILLEE SEKÄ RYHMÄLIIKUNTATILAAN
Sisäänkäynnin edessä on varsin paljon tilaa myös liikuntarajoitteisten henkilöiden käyttöön. Riittävä tila mitoitettuna on pyörätuolin tarvitsema kääntymistila, joka on 1,5 m suuntaansa. Sisääntulossa on pellistä tehty, liukuesteprofiililla varustettu viistetty kynnys, joka on 3-6 cm korkea ja 14 cm syvä. Kynnyksen muotoilu luiskamaiseksi täyttää liikuntarajoitteisen henkilön sisääntulon vaatimukset. Oven vedin on sijoitettu 900 mm korkeudelle maasta, joka on ohjeen mukainen korkeus. Käsin avaamiseen tarvittava voima on noin 1 kg kalavaa’alla mitattuna. Oven vapaa leveys on 900 mm. Jalkasäleikköä tai ritilää oven ulkopuolella ei ole ja ovea ei ole mahdollista kiinnittää aukiasentoon. Ovea ei myöskään ole varustettu potkulevyllä. Kulku varsinaiselle pääsisäänkäynnille on opastettu A4 kokoisella ikkunaan liimatulla tiedotteella. Rakennuksen nimi, Liikuntakeskus Parkki on oranssina siirtotarratekstinä oven ikkunassa. Ovessa on siirtotarroin kerrottu myös, mihin tiloihin on pääsy kyseisten ovien kautta. Näitä tiloja ovat kuntosali, ryhmäliikuntatila, kokoustila ja ulkopuolisena palveluna hieronta sekä kauneushoitola.

Kulkutunnisteena toimii mobiilisovelluksemme. Ovi aukeaa oikealle. Henkilökunta avustaa tarvittaessa oven avaamisessa.

KÄYTÄVÄ
Eteiskäytävässä lattian pintamateriaalina on kivilaatta. Sisäänkäynnin edusta on varustettu kumisella ritilämatolla, joka on märkänäkin luistamaton. Ritilämaton jälkeen jatkona on tekstiilipintainen kumipohjainen eteismatto. Käytävän vapaa leveys on 3200 mm. Käytävän vapaa leveys portaiden kohdalla on 2060 mm, mutta tilaa jää portaiden lisäksi riittävästi käytävällä liikkumiseen. Ovelta katsottuna vasemmalla on invalidikäyttöön varustettu wc, joka on opastettu oven oranssilla siirtotarralla. Wc:n oven leveys on ohjeen mukaisesti 950 mm. Vasemmalla seinustalla on ulkokengille tarkoitettu metallinen 350 mm syvä hylly sekä syvyydeltään 550 mm kokoinen ulkovaatenaulakko. Käytävän vapaa korkeus on 2760 mm. Käytävän sivuun, portaiden alle on sijoitettu jalkatilaltaan avoimia penkkejä. Penkkien käyttämisessä istumiseen on vaarana pään osuminen portaisiin istumasta noustessa.

Käytävässä on hyvä, tasainen ja häikäisemätön valaistus. Valaistusvoimakkuus 200-200 lx välillä. Kulkureitille ei jää pimeitä katvealueita. Käytävän päässä on käynti pukuhuoneisiin sekä ryhmäliikuntatilaan, jotka on opastettu oviin liimatuin oranssein siirtotarroin. Käytävän päässä on myös Aritco merkkinen hissi liikuntarajoitteisille henkilöille yläkerran tilojen käyttöä varten. Hississä on läpinäkyvä, 950 mm leveä ovi ja se on merkitty oranssilla siirtotarralla. Hissi on helppokäyttöinen ja mitoitukseltaan suunniteltu pyörätuolikäyttöön ja on kooltaan 1011 mm leveä ja 1480 mm syvä. Käytävän seinissä on käytetty värejä, mm. oranssia tilan hahmottamisen helpottamiseksi. Käytävässä ei kuitenkaan ole näkövammaisen liikkumista helpottavia kontrastina erottuvaa opasteraitaa tai opastavia pintamateriaaleja. Yläkerran tiloihin johtavat portaat ovat metallia ja varustettu asianmukaisesti 900 mm korkeudelle sijoitetulla pyöreällä metallisella 50mm seinästä kiinnitetyllä käsijohteella. Portaiden kaide on lasia ja korkeudeltaan 1150 mm. Käsijohde on alumiininen, kulmistaan pyöristetty ja 50 mm leveä. Molempien käsijohteiden päät ovat suorat ja ne erottuvat taustastaan.

Käytävällä ryhmäliikuntatilan vieressä on vesipiste, jossa on hanassa taipuisa vesijohto helpottamassa juomapullon täyttämistä. Lavuaarin korkeus on 86 cm, hana on korkeudella 130 cm. Syvyys hanaan on n. 40 cm lavuaarin reunasta.

PUKUHUONEET
Pukuhuoneiden ovien leveys on standardin mukaiset. Pukuhuoneen erottaa käytävästä pieni kynnys. Pukuhuoneissa on riittävästi tilaa pyörätuolille. Invakäyttöön soveltuva wc on käytävässä, pukuhuoneen yhteydessä oleva wc ei sovellu pyörätuolikäyttöön. Suihkutilan ovileveys on standardin mukainen. Pukuhuoneissa on lukittavat oikealle avautuvat kaapit kahdella eri korkeudella, 157 cm ja 70 cm. Naisten pukuhuoneen ovi avautuu sisään oikealle, miesten pukuhuoneen ovi sisälle vasemmalle. Pukuhuoneen naulakot ovat n. 163 cm korkeudella.

RYHMÄLIIKUNTATILA
Tilaan johtava ovi on leveydeltään standardien mukainen lasiovi. Ovella on pieni kynnys, n. 20 mm. Tilassa on lattiamateriaalina aavistuksen joustava luistamaton muovipäällyste. Ovi tilaan aukeaa sisälle vasemmalle.

KUNTOSALI
Kuntosalille kuljetaan joko ylös rappusia tai hissillä. Hissin ovi avautuu oikealle. Hississä ei tarvitse painaa koko ajan kerrospainiketta vaan valinta tapahtuu kerran. Kuntosalilla mahtuu liikkumaan pyörätuolilla. Lattiamateriaalina on luistamaton muovipäällyste. Askelmia yläkertaan on 18.

*****

PÄÄSISÄÄNKÄYNTI ISOLLE KENTÄLLE, ASIAKASPALVELUUN, KAHVIOON JA SPINNINGSALILLE
Ulko-oven kahva sijoittuu korkeudelle n. 90 cm. Ovella on kulkutunniste, joka on korkeudella n. 140 cm. Ovi aukeaa ulos oikealle. Tarkemmat mitat, kts. sivun ylälaidasta kohta ”sisäänkäynti”. Kahvioon ja asiakaspalveluun on pieni kynnys, n. 20 mm. Oven leveys on standardin mukainen pyörätuolikäyttöön. Asiakaspalvelusta kuntosalin puolelle ei ole esteetöntä kulkua, vaan tilojen välillä joutuu kulkemaan ulkokautta. Työntekijät avustavat mielellään.

ISO KENTTÄ
Iso kenttä on tarkoitettu mm. salibandy-, sulkapallo- ja ryhmäliikuntakäyttöön. Salissa on aavistuksen joustava, luistamaton muovipäällyste. Kentälle pääsee pyörätuolilla. Ison kentän toimintaa pystyy seuraamaan pyörätuolista kentän laidalta.

PUKUHUONEET
Kenttäpuolella on pukuhuoneet, miesten ovi avautuu ulos oikealle, naisten ovi ulos vasemmalle. Naisten pukuhuoneessa naulakon korkeus n. 165 cm ja miesten pukuhuoneessa naulakon korkeus on n. 170 cm.