Tietosuojaseloste

Varaamme oikeuden tarkentaa, täydentää, korjata, muuttaa tai päivittää tietosuojaselostetta koska tahansa, mikäli järjestelmiin tulee muutoksia tai tietosuoja- ja yksityisyyssuojalainsäädäntö sitä edellyttävät. Rekisterinpitäjä suosittelee asiakkailleen, että nämä tarkastavat tietosuojaselosteen säännöllisin väliajoin, jotta asiakkailla on ajantasaiset tiedot siitä, miten rekisterinpitäjä käsittelee asiakkaiden henkilötietoja.

Rekisterinpitäjä

Liikuntaparkki Oy Kaipionmäentie 5, 37570 LEMPÄÄLÄ
Y-tunnus 2419418-8

Yhteyshenkilö

Minna Rajamäki p. 045 107 8975
p. 0400 923 362
info@liikuntaparkki.fi

Rekisterin nimi

Liikuntaparkki Oy asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojesi käsittely perustuu asiakassopimukseen, jonka solmit Liikuntaparkki Oy:n kanssa rekisteröityessäsi asiakkaaksemme. Rekisteröitymisprosessissa pakollisina edellytettävien tietojen antaminen on edellytys käyttäjätilisi avaamiselle.

Millaisia tietoja meillä on ja mistä saamme ne?

Kun ostat kausikortin ja siihen kuuluvan sormenjälkeen perustuvan kulkutunnisteen, jätät palautetta, ilmoittaudut tunneille, ryhmiin tai kursseille, keräämme sinusta tietoja, jotka voivat olla tarjoamastamme palvelusta riippuen esimerkiksi yhteys- ja laskutustietoja.

Kun asioit verkkokaupassamme tai joku muu maksaa ostoksesi verkossa, keräämme sinusta tietoja maksun saamiseksi, maksutietojen kohdistamiseksi sekä tuotteen toimittamiseksi.

Kun käytät verkkosivustojamme tai sovelluksiamme, keräämme tietoja, kuten käyttämäsi selain ja laite, IP-osoitteesi, sijaintisi, sivusto jolta saavuit, mihin käytit tai et käyttänyt sivustoamme/sovellustamme sekä sivusto, jolle siirryt sivustoltamme.

Kun käytät verkkosivustollamme tai sovelluksissamme jotain sosiaalisen median toimintoa ja kun teet julkaisuja sosiaalisen median alustoille, sosiaalisen median sivusto antaa meille tiettyjä tietoja sinusta.

Pystyäksemme mm. tarjoamaan kehonkoostumusmittauspalvelua, meidän on kerättävä tietoa fyysisistä ominaisuuksistasi, kuten pituus, paino ja sukupuoli.

Keräämme lasten liikuntaryhmiin ja -leireihin liittyen tietoa lapsista ja heidän erityistarpeistaan ja tällöin pyydämme aina vanhempien suostumuksen. Keräämme kyseisiä tietoja aina ainoastaan keräämisen yhteydessä ilmoitettuihin käyttötarkoituksiin. Yrityksen alueella ja sisätiloissa on käytössä tallentava kameravalvonta väärinkäytösten ehkäisemiseksi sekä epäselvien tilanteiden ja rikosten selvittelyä varten.

Miten käytämme tietojasi ja miksi?

Käsittelemme henkilötietoja, jotta voimme yksilöidä Liikuntaparkki Oy:n käyttäjät. Käytämme henkilötietoja palvelua koskeviin tiedotteisiin, suoramarkkinointiin, laskutukseen ja tilastointiin.

Viestintämme voi olla henkilökohtaisesti kohdennettua.

Henkilötietojesi käsittely perustuu asiakassopimukseen, jonka solmit Liikuntaparkki Oy:n kanssa rekisteröityessäsi asiakkaaksemme. Rekisteröitymisprosessissa pakollisina edellytettävien tietojen antaminen on edellytys käyttäjätilisi avaamiselle.

Henkilötietojen käsittelijämme

Henkilötietoihisi on pääsy ainoastaan henkilöillä, joilla on työnsä tai toimensa puolesta peruste päästä käsiksi tietoihin. Kaikkia työntekijöitämme velvoittaa asianmukainen salassapitosopimus. Yhteistyökumppanimme, jotka käsittelevät henkilötietoja meidän lukuumme, ovat työntekijöineen ja alihankkijoineen vastaavien salassapitosopimusten velvoittamia. Keskeisimmät Liikuntaparkki Oy:n lukuun henkilötietoja käsittelevät kumppanimme mahdollisine konserniyhtiöineen ovat

Verkkopalvelin ja varmuuskopiointi

Wisenetwork Oy

Maksuliikenne

Verifone Finland Oy
Smartum Oy
Benify Suomi
RJ-Kuntoiluseteli Oy
Edenred Finland Oy
Eazybreak Oy
ePassi Payments Oy
Bambora

Verkkoliikenteen seuranta

Google LLC

Tilastointi ja tiedon analysointi

Google LLC, Facebook, Instagram

Laskutus

Liikuntaparkki Oy

Henkilötietoja saattavat käsitellä myös kulloinkin käyttämämme tekstiviesti- ja sähköpostigeneraattorien palveluntarjoajat, asiakaspalvelun tarjoajat, ohjelmistokehittäjät, kirjanpitäjät ja konsultit.

Rekisterin tietosisältö

Käsittelemme yhtä tai useampaa seuraavista käyttäjiemme henkilötiedoista eri sovelluksissa

  • Etu- ja sukunimi
  • Syntymäaika
  • Postiosoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Sormenjälki
  • Pituus
  • Paino
  • Sukupuoli
  • Ikä
  • Allergiatiedot
  • Yrityksen y-tunnus
  • Maksu- ja korttitiedot (esim. liikunta- ja kulttuurietukortit)
  • Evästeiden avulla kerättävät tekniset tiedot (esim. IP-osoite, selaintyyppi)


Tietojesi keräämisen ja käsittelyn oikeusperuste

Sopimusvelvoitteidemme täyttäminen

Käytämme tietojasi, kun solmit sopimuksen kanssamme (esimerkiksi ostaaksesi tuotteita tai palveluita), jotta voimme

  • käsitellä tilauksesi
  • saada maksun


Oikeutetut liiketoimintaetumme

  • Markkinatutkimuksen ja analyysien tekeminen, jotta voimme kehittää ja räätälöidä tuotteitamme ja palvelujamme
  • Markkinointitarkoitukset, ellei kyseinen markkinointi edellytä suostumustasi
  • Asiakaspalveluviestien, kuten varausvahvistusten ja tapahtumamuistutusten, lähettäminen sinulle.
  • Laittoman toiminnan ehkäiseminen tai havaitseminen, laillisten oikeuksiemme suojaaminen tai käyttäminen tai muut lain sallimat menettelyt. Varmistamme, että henkilökohtaiset kausikortit kuuluvat oikeille käyttäjille.
  • Yrityksen toiminnan turvallisuuden takaaminen
  • Profiilisi luominen, jotta voimme yksilöidä sinulle tarjoamiamme palveluja. Jos esimerkiksi ostat tiettyjä kausikortteja ja olet antanut suostumuksesi markkinointiin, ilmoitamme sinulle muista ryhmistä, kursseista, tarjouksista ja tapahtumista, joista saatat olla kiinnostunut.


Säännönmukaiset tietolähteet

Keräämme tarvittavat henkilötiedot lähtökohtaisesti sinulta itseltäsi, joko suoraan (kasvokkain, puhelimitse, sähköpostitse tai kirjallisesti) tai evästeiden avulla, rekisteröityessäsi verkkopalveluihimme ja päivittäessäsi henkilökohtaisesti tietojasi. Emme osta yhteystietoja ulkopuoliselta taholta markkinointitarkoituksiin. Tarvittaessa tarkistamme luottotiedot ulkopuolisen palvelun kautta.

Joissain tapauksissa tietojasi saattaa antaa järjestelmäämme joku kolmas osapuoli – esimerkiksi huoltajasi, joka maksaa ostoksia verkkokaupassa. Sinulla on näissä tapauksissa mahdollisuus korjata ja poistaa tietosi. Kehotamme näissä tilanteissa olemaan ensisijaisesti yhteydessä siihen osapuoleen, joka on syöttänyt tietosi.

Tietojen vastaanottajat

Kenelle jaamme tietojasi ja miksi?

Jaamme tietojasi

  • yrityksille, jotka tarjoavat meille palveluja, kuten kirjanpitoa, markkinointia, profilointia, raportointia ja teknistä tukea
  • kolmannen osapuolen palveluntarjoajillemme, kuten pilvipalvelujen tarjoajille. Nämä tahot tuottavat meille IT-infrastruktuurin, jonka pohjalle tuotteemme ja järjestelmämme on rakennettu.
  • sellaisille kolmansille osapuolille (Posti tai muu lähetyksistä vastaava taho), jotka käsittelevät verkkokaupasta ostamiasi tuotteita ja palveluja, jotta he voivat käsitellä ja toteuttaa tilauksesi
  • valtion virastoille tai muille valtuutetuille tahoille lain sallimissa puitteissa ja lakisääteisten määräysten nojalla

Voimme jakaa tietojasi taholle, joka jatkaa liiketoimintaamme tai osaa siitä.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietojasi ei luovuteta Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Pääsy yrityksen tietojärjestelmiin vaatii riittävät oikeudet sekä monivaiheisen tunnistautumisen. Mm. palomuuritekniikan avulla estetään ulkopuoliset hyökkäykset ja pääsy rekisteritietoihin. Rekisteritiedot varmuuskopioidaan joko manuaalisesti tai automaattisesti ja ne ovat palautettavissa tarpeen tullen. Kulkutunnisteet sisältävä palvelin ei ole yhteydessä julkiseen verkkoon kuten internetiin. Ulkopuoliset rekisteritietojamme käyttävät kumppanit vastaavat itse oman tietosuojakäytäntönsä mukaisesti rekisteritietojen suojauksesta.

Henkilötietojen säilytysaika

Minimoimme tietojen määrän ja rajoitamme henkilötietojen säilytysaikaa.

Asiakassopimuksen tuottamiseen liittyvät asiakkuuden perustiedot ja kulkutunnisteet poistetaan viimeistään kaksi vuotta asiakassuhteen päättymisen jälkeen. Kehonkoostumusmittaustiedot poistetaan vain pyynnöstä, jotta voimme tarjota mahdollisuuden tulostesi seuraamiseen. Suostumuksen perusteella käsiteltävät viestintätiedot säilytetään, kunnes perut suostumuksesi. Valvontakameran tallenteet säilytetään 18 vuorokautta. Kirjanpitoaineistoja säilötään kirjanpitolain mukaisesti kuusi vuotta.

Tarkastusoikeus ja tietojen korjaaminen ja valitusoikeus

Euroopassa on tullut voimaan uusi tietosuojalainsäädäntö, joka antaa sinulle enemmän oikeuksia ja valinnanmahdollisuuksia tietojesi käyttämisen suhteen. Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) vahvistaa oikeuksiasi siitä, miten yritykset käyttävät tietojasi. Nämä oikeudet ovat tiivistettynä:

  • Oikeus vaatia, että yhtiöt, joilla on tietojasi, käyttävät henkilötietojasi läpinäkyvästi ja ovat oikeudenmukaisia tavassaan käsitellä ja käyttää sitä.
  • Oikeus saada pääsy henkilötietoihisi.
  • Oikeus vaatia, että yritykset oikaisevat virheet heidän hallussaan olevissa tiedoissa.
  • Oikeus poistaa henkilötietosi tietyissä tilanteissa.
  • Oikeus saada kopio yrityksen hallussa olevista henkilötiedoista tietyissä tilanteissa.
  • Oikeus kieltäytyä suoramarkkinoinnista.
  • Oikeus vastustaa automaattista päätöksentekoa, joka vaikuttaa sinuun merkittävästi tai saattaa sinut epäedulliseen asemaan tietyissä tilanteissa.
  • Oikeus vastustaa henkilötietojesi jatkuvaa henkilötietojesi käsittelyä tietyissä tilanteissa.
  • Oikeus rajoittaa sitä, miten yritykset käsittelevät henkilötietojasi tietyissä tilanteissa.


Asiakkaalla on

  • oikeus saada pääsy omiin rekisterissä oleviin tietoihinsa
  • oikeus saada tarkastaa häntä koskevat henkilötiedot
  • oikeus tietojen oikaisemiseen
  • oikeus kieltäytyä suoramarkkinoinnista
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen (esimerkiksi markkinoinnin estäminen)
  • oikeus vastustaa käsittelyä
  • oikeus peruuttaa suostumus (esimerkiksi suostumuksen peruuttaminen markkinointiin)
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle


Kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastus- ja muutospyyntö tulee toimittaa edellä mainitulle asiakasrekisteriä hoitavalle henkilölle. Ennen tietojen luovutusta asiakkaan henkilöllisyys tarkastetaan sen varmistamiseksi, että tietoja ei luovuteta muulle taholle kuin asiakkaalle itselleen. Suostumuksen peruuttamisen voi tehdä sähköpostiviestissä olevan linkin kautta, sähköpostitse info@liikuntaparkki.fi, tekstiviestillä tai soittamalla p. 045 107 8975

Tärkeää! Vaikka päätät olla tilaamatta uutisia, tarjouksia tai tietoa kilpailuista, voit silloin tällöin kuitenkin saada meiltä sähköposti- tai tekstiviestejä liittyen korttisi voimassaoloaikaan tai asiakastilisi kannalta tärkeään tietoon.

Tietoturvaloukkaus

Mikäli tietoomme tulee järjestelmään kohdistunut tietoturvaloukkaus, joka todennäköisesti vakavasti vaarantaa asiakkaiden yksityisyyden, ilmoitetaan tietoturvaloukkauksesta asiakkaille sähköpostitse ilman aiheetonta viivytystä. Ilmoituksessa kerrotaan mitä tietoja tietoturvaloukkaus koskee, mitkä ovat loukkauksen todennäköiset seuraukset ja mihin toimenpiteisiin Liikuntaparkki Oy on ryhtynyt tietoturvaloukkauksen johdosta.

Tietosuojaselosteen muutokset

Rekisterinpitäjä varaa oikeuden tarkentaa, korjata tai muuttaa tietosuojaselostetta koska tahansa, sekä mikäli muutokset vastaavissa tietosuoja- ja yksityisyyssuojalainsäädännöissä sitä edellyttävät. Rekisterinpitäjä suosittelee asiakkailleen, että nämä tarkastavat tietosuojaselosteen säännöllisin väliajoin, jotta asiakkailla on ajantasaiset tiedot siitä, miten rekisterinpitäjä käsittelee asiakkaiden henkilötietoja.